Θέατρο

Αδιανόητο! Εκατοντάδες καταγγελίες βίας, κακοποίησης και παρενόχλησης στο θέατρο

Αδιανόητο! Εκατοντάδες καταγγελίες βίας, κακοποίησης και παρενόχλησης στο θέατρο
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Τα μέλη του Πειθαρχικού αμέσως μετά την πρώτη συνεδρίαση κι αφού ανοίχθηκαν οι πρώτοι φάκελοι με σοβαρές καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση και για σωματική και ψυχολογική βία, στον χώρο του θεάτρου, κάνουν λόγο για πολύ σοκαριστικές καταθέσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τηλεφωνικές καταγγελίες στο Σωματείο, είναι εκατοντάδες, ωστόσο, το Πειθαρχικό Συμβούλιο, ασχολείται μόνο με τις έγγραφες καταγγελίες που έχουν γίνει για γνωστούς ηθοποιούς και σκηνοθέτες.

Οι τελευταίες μάλιστα καταθέσεις για σεξουαλική παρενόχληση, αφορούν δημοφιλή κωμικό ηθοποιό. Ο Πρόεδρος του Πειθαρχικού Πασχάλης Τσαρούχας, ανακοίνωσε ότι οι αποφάσεις θα βγουν μετά από 2-3 μήνες για την κάθε περίπτωση.

Για διαδικασία μακρόχρονη, έτσι όπως προβλέπεται από τον εσωτερικό κανονισμό μίλησε και η Λίλα Καφαντάρη, μέλος του πειθαρχικού συμβουλίου. Η ίδια ανέφερε επίσης ότι πρόκειται για πολύ σοκαριστικές καταθέσεις.

Αυτό επιβεβαίωσε και η Αντιπρόεδρος του Πειθαρχικού Ντίνα Αβαγιανού. Ανέφερε επίσης ότι πασχίζουν για την κάθαρση κι ότι είναι με την πλευρά των θυμάτων. Υπογράμμισε, ωστόσο, ότι αυτή η διαδικασία είναι πολύ οδυνηρή γι΄αυτούς, γιατί γνωρίζουν πολύ καλά και τους θύτες και τα θύματα. Είναι συνάδελφοί τους και γι΄αυτό – όπως είπε – θα πρέπει να γίνουν πολύ λεπτοί χειρισμοί.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X