Κοινωνία

Novartis – Τηλεοπτικές άδειες: Κλήσεις σε απολογία για τους κατηγορούμενους

Novartis – Τηλεοπτικές άδειες: Κλήσεις σε απολογία για τους κατηγορούμενους
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Κλήσεις προς απολογία στέλνουν πλέον οι ανακρίτριες του ειδικού Δικαστηρίου που χειρίζονται τις υποθέσεις Novartis και τηλεοπτικών αδειών , για τις οποίες η Βουλή έχει ασκήσει ποινική δίωξη σε βάρος των πρώην υπουργών Δημ. Παπαγγελόπουλου και Νίκου Παππά. Οι δυο ανακρίτριες ήδη μετά τη εξάντληση των μαρτύρων, προχωρούν στην κλήτευση κατηγορουμένων.

Συγκεκριμένα:

– Η Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου, στην οποία έχει ανατεθεί η “υπόθεση Παπαπγγελόπουλου” στο πλαίσιο της κλήσης προς απολογία για τα μη πολιτικά πρόσωπα στην έρευνα που αφορά την υπόθεση της Novartis, στην οποία έχει συσχετιστεί και η μήνυση του επιχειρηματία Σάμπι Μιωνή για την Τετάρτη το πρωί έχουν κληθεί σε απολογία ο εκδότης Γιάννης Φιλιππάκης και ο εκδότης και δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης. Και οι δύο αναμένεται , όπως έχουν δικαίωμα ,να ζητήσουν προθεσμία προκειμένου να λάβουν γνώση των στοιχείων της δικογραφίας, που αριθμεί χιλιάδες σελίδες και να προετοιμάσουν την απολογία τους προκειμένου να αντικρούσουν τις αξιόποινες πράξεις που τους αποδίδονται .

Θα ακολουθήσει η κλήτευση των εισαγγελέων κατά της διαφθοράς που αντιμετωπίζουν ποινικές διώξεις και τελευταίος θα κληθεί ο Δ. Παπαγγελόπουλος

– Η Ευδοξία Κιουπτσίδου – Στρατουδάκη,η οποία χειρίζεται την “υπόθεση Παππά” για το διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών έχει καλέσει σε απολογία τόσο τον πρώην υπουργό Νίκο Παππά για τον οποίο η Βουλή είχε ασκήσει ποινική δίωξη για παράβαση καθήκοντος σε βαθμό πλημμελήματος, όσο και τον επιχειρηματία Χρήστο Καλογρίτσα για το αδίκημα της συνέργειας σε παράβαση καθήκοντός.

Μετά την ολοκλήρωση των απολογιών οι δικογραφίες θα πάνε σε εισαγγελείς για να διατυπωθεί η σχετική πρόταση προς το δικαστικό συμβούλιο του Ειδικού Δικαστηρίου και ακολούθως τα μέλη του θα αποφασίσουν με βούλευμά τους σε πρώτο και τελευταίο βαθμό για την περαιτέρω ποινική μεταχείριση όλων των προσώπων – πολιτικών και μη – που ερευνήθηκαν. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι με το βούλευμά τους οι δικαστές θα κρίνουν αν και ποια πρόσωπα ενδεχομένως βρεθούν στην επόμενη στο εδώλιο του Ειδικού Δικαστηρίου.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X