Αθλητισμός

Δέκα πόλεις για τους αγώνες του Μουντιάλ 2030

Δέκα πόλεις για τους αγώνες του Μουντιάλ 2030
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η κοινή υποψηφιότητα των χωρών της Νότιας Αμερικής για την ανάληψη του Μουντιάλ 2030 θα περιλαμβάνει οκτώ πόλεις από την Αργεντινή, δύο από την Παραγουάη και άλλες τόσες από την Ουρουγουάη, όπως επιβεβαίωσαν τα 3 κράτη.

«Η χώρα μας θα έχει 8 πόλεις για να φιλοξενήσουν αγώνες, ωστόσο, ακόμη δεν έχει αποφασιστεί ποιες θα είναι. Αυτό θα γίνει αργότερα», τόνισε ο πρόεδρος της ποδοσφιαιρικής ομοσπονδίας της Αργεντινής, Κλαούντιο Τάπια.

Η Αργεντινή και η Ουρουγουάη, που έχουν κατακτήσει από 2 τρόπαια Παγκοσμίου Κυπέλλου, αποφάσισαν να θέσουν κοινή υποψηφιότητα τον περασμένο χρόνο και αργότερα προστέθηκε και η Παραγουάη, η οποία δεν έχει κατακτήσει ποτέ το τρόπαιο.

Προς το παρόν δεν έχουν τεθεί επισήμως άλλες υποψηφιότητες.

Η Αλγερία στηρίζει Μαρόκο για το Μουντιάλ 2026

Η κυβέρνηση της Αλγερίας ανακοίνωσε επίσημα την υποστήριξή της στην υποψηφιότητα του Μαρόκου για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026, σύμφωνα με το Al Jazeera.

«Η απόφαση του προέδρου Αμπντελαζίζ Μπουτεφλίκα να υποστηρίξει την υποψηφιότητα του Μαρόκου για να φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026  γίνεται με υπερηφάνεια» δήλωσε ο υπουργός Αθλητισμού και Νεολαίας της Αλγερίας, Ελ Χαντί Ουλντ Αλί.

Ο πρώην ποδοσφαιριστής της Αλγερίας, Λακντάρ Μπελουμί, θα είναι πρεσβευτής της υποψηφιότητας του Μαρόκου.

«Το Μαρόκο παραμένει αδελφική αραβική χώρα και ένα Παγκόσμιο Κύπελλο στο Μαρόκο είναι σαν ένα Παγκόσμιο Κύπελλο στην Αλγερία, που αποτελεί καλή είδηση για ολόκληρη την περιοχή», ανέφερε ο Μπελουμί. Αυτή θα είναι η πέμπτη απόπειρα του Μαρόκου να φιλοξενήσει την κορυφαία διοργάνωση.

STOP της FIFA στον Ιμπρα για το Μουντιάλ της Ρωσίας;

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X