Χωρίς Κατηγορία

Life Coaching τι είναι και σε τι μας βοηθάει

Life Coaching τι είναι και σε τι μας βοηθάει
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

 

Η LifeFocus είναι δημιουργία της Έλενας Σαράντη, διπλωματούχου practitioner του Athens Coaching Institute 2015-16. Προσφέρει ολοκληρωμένες υπηρεσίες Life Coaching σε υγιείς ανθρώπους από τα μέσα της τρίτης δεκαετίας της ζωής τους και μετά.

Τα θεμέλια

Σύμφωνα με την Έλενα Σαράντη: ‘‘Τις πρώτες δεκαετίες της ζωής μου ήμουν πάντα εστιασμένη σε στόχους.

Αυτοί οι στόχοι ήταν είτε εκπαιδευτικοί, είτε αθλητικοί, είτε οικογενειακοί, είτε επαγγελματικοί -κάθε εποχή ότι ήταν πιο αναγκαίο ή πιο ευχάριστο. Όμορφη ζωή, αλλά κάποτε έπρεπε να βρω το όραμα που σχετίζεται με όλα αυτά.

Παράλληλα, λόγω της στενής σχέσης που ανάπτυσσα με τους φίλους και συνεργάτες, άρχισα να μπαίνω στον πειρασμό και να απαντάω στην παράκλησή τους για συμβουλές σε σχέση με τη ζωή τους.
Κάπως έτσι με το πέρασμα του χρόνου και την άντληση περαιτέρω εμπειριών, συνειδητοποίησα πως μπορούσα να είμαι περισσότερο χρήσιμη σε όσους ζητούσαν την βοήθειά μου αν το έκανα πιο επιστημονικά.”

Η επαφή και η εκπαίδευση στο Life Coaching

“Εκπαιδευόμενη στο Life Coaching, γνώρισα τον τρόπο να παρέχω μία υπηρεσία που βοηθάει τον σύγχρονο Έλληνα – στην Ελλάδα της κρίσης σε όλα τα επίπεδα- να ξεπερνάει, να αλλάζει, να επιλέγει, να προσδιορίζει μια νέα κατεύθυνση και να επιτυγχάνει την ολοκλήρωση αυτού που θα του δώσει νόημα, θα τον κάνει χρήσιμο και χαρούμενο και θα τον προστατεύσει όσο είναι δυνατόν από ψυχικές και σωματικές οδύνες.”

Το όραμα και το έργο της LifeFocus

Δημιούργησα τη LifeFocus για να βοηθήσω το συνάνθρωπο να εστιάσει στις επιτυχίες και τις δυνάμεις του και μέσα από τις δράσεις και τη σχέση coaching να αποκτήσει τη λεγόμενη ‘αυτόνομη μάθηση’ και ν αλλάξει τρόπο σκέψης.
Όταν ένας άνθρωπος βρίσκεται σ ένα προχωρημένο στάδιο ενηλικίωσης, δηλαδή τουλάχιστον είκοσι χρόνια μετά, έχει ήδη καταφέρει πράγματα σε αρκετούς τομείς της ζωής, και οι προβληματισμοί του, αν χρειάζονται coaching, είναι συγκεκριμένοι.
To Business coaching και το General Life Coaching αφορούν σε τομείς προσωπικής ανάπτυξης και αλλαγής, όπως και προσωπικής ή επαγγελματικής μετάβασης.
Στη LifeFocus ασχολούμαστε κυρίως με την προσέγγιση που ονομάζεται Solution Focused, και το Narrative και Transpersonal coaching.”
Η LifeFocus έχει ξεκινήσει τις δραστηριότητές της από τα γραφεία της στο Κολωνάκι ενώ περισσότερες πληροφορίες υπάρχουν στο http://lifefocus.gr/ και στο https://www.facebook.com/LifeFocusGR/

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X