Χωρίς Κατηγορία

 Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος: «Η Μακεδονία είναι Ελλάδα και η Ελλάδα είναι Μακεδονία» (pics&live)

 Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος: «Η Μακεδονία είναι Ελλάδα και η Ελλάδα είναι Μακεδονία» (pics&live)
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Έναν σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, από το βήμα που έχει στηθεί για το συλλαλητήριο. «Η Μακεδονία είναι Ελλάδα και η Ελλάδα είναι Μακεδονία, μέσα στην ψυχή και στις συνειδήσεις μας», τόνισε ο Μητροπολίτης.

Λεβέντης, Ζουράρις, Τζιτζικώστας στην πρώτη σειρά για το Σκοπιανό…

 

Οι εντάσεις πάντως δεν λείπουν. Λίγο πριν από τις 2 μ.μ. Αντιεξουσιαστές επιτέθηκαν σε ανθρώπους που κατευθύνονταν προς το σημείο της συγκέντρωσης, με ελληνικές σημαίες στα χέρια.

Την ώρα που περνούσαν έξω από την κατάληψη «Σχολείο», στη λεωφόρο Β. Γεωργίου, Αντιεξουσιαστές του πέταξαν μπουκάλια, πέτρες και φωτοβολίδες, σύμφωνα με πληροφορίες του thestival. Άνδρες των ΜΑΤ έσπευσαν εκεί και απέκλεισαν το σημείο.

Λίγη ώρα νωρίτερα, στην περιοχή της Καμάρας δέκα κουκουλοφόροι επιτέθηκαν σε δύο κορίτσια περίπου 15 ετών, που κρατούσαν ελληνικές σημαίες και κατευθύνονταν προς το σημείο της συγκέντρωσης για το συλλαλητήριο. Οι άγνωστοι πήραν τις σημαίες και τις έσπασαν.

Οι κουκουλοφόροι διαπληκτίστηκαν με αυτόπτες μάρτυρες που έσπευσαν να παρέμβουν και ένας πολίτης καταγγέλλει ότι τραυματίστηκε στο πρόσωπο από τη συμπλοκή, σύμφωνα με την ιστοσελίδα thestival.

Νωρίς το πρωί, ομάδα αγνώστων επιτέθηκε με πέτρες σε λεωφορείο στο κέντρο της Αθήνας, που αναχωρούσε με προορισμό τη Θεσσαλονίκη προκειμένου να μεταφέρει διαδηλωτές.

 

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X