Media

Υπέρ του κινήματος «Free The Nipple» και η Vanessa Hudgens: «Ελευθερώστε τη θηλή! Τα σουτιέν είναι άβολα»

Υπέρ του κινήματος «Free The Nipple» και η Vanessa Hudgens: «Ελευθερώστε τη θηλή! Τα σουτιέν είναι άβολα»
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Το κίνημα «Free the Nipple», η παγκόσμια εκστρατεία που υποστηρίζει τα δικαιώματα των γυναικών να μην φορούν στηθόδεσμους και να κυκλοφορούν… ελεύθερες όπως οι άνδρες από τη μέση και πάνω βρήκε έναν νέο σύμμαχο στο πρόσωπο της ηθοποιού, Βανέσα Χάντζενς. «Ελευθερώστε τη θηλή! (σ.σ. free the nipple).Τα σουτιέν είναι άβολα», δήλωσε και το κίνημα της θηλής φαίνεται να επιστρέφει.

Η 32χρονη ηθοποιός αναφέρθηκε στους λόγους για τους οποίους αποφεύγει να φορά σουτιέν στην καθημερινότητά της και ξεκαθάρισε ότι είναι θέμα επιλογής και άποψης. «Αν νιώθετε πιο άνετα και έτοιμες να αντιμετωπίσετε τον κόσμο με ένα σουτιέν, τότε οπωσδήποτε φορέστε ένα. Αλλά για εμένα προσωπικά, απλά δεν είναι άνετα. Δεν θέλω να νιώθω περιορισμένη», δήλωσε η Χάντζενς στο Glamour. Η Alum του «High School Musical» υποστηρίζει ότι τα εσώρουχα δεν είναι απαραίτητα σε έναν κόσμο που το στιλ ντυσίματος συνεχώς εξελίσσεται. «Οι γυναίκες παλιά έπρεπε να είναι πιο καλυμμένες. Νιώθω ότι είναι πολύ πιο αποδεκτό να εκφράζονται με τον τρόπο που νιώθουν εκείνες καλά με τον εαυτό τους», υποστήριξε.

https://www.instagram.com/p/CW_IDVDssVU/?utm_source=ig_embed

Free the Nipple: Μαντόνα, Κένταλ, Χάλι και άλλες λένε «όχι» στα σουτιέν

Επώνυμες και ανώνυμες γυναίκες έχουν διεκδικήσει το δικαίωμα στο topless. Πρώτη ήταν η Σκάουτ Γουίλις, κόρη της Ντέμι Μουρ και του Μπρους Γουίλις. Το 2014 κυκλοφόρησε γυμνόστηθη στους δρόμους της Νέας Υόρκης για να διαμαρτυρηθεί για τη λογοκρισία του Instagram που διέγραψε τον λογαριασμό της εξαιτίας δύο αναρτήσεών της: ένα πορτρέτο με διαφανές τοπ και ένα τζάκετ με στάμπα φωτογραφία δύο ημίγυμνων γυναικών.

Οι… βόλτες της Σκάουτ έδωσαν δημοσιότητα στο Free the Nipple, πρωτεργάτρια του οποίου είναι η Λίζα Έσκο, η οποία σκηνοθέτησε και την ομότιτλη ταινία που παρουσιάζει την ιστορία μίας ομάδας γυναικών που στα ’90s αγωνίστηκαν και πέτυχαν την αποποινικοποίηση του topless στη Νέα Υόρκη. Το «κίνημα της θηλής» Free the Nipple δημιουργήθηκε μετά την διαπίστωση που έκαναν ακτιβίστριες, πως στα social media το… πρόβλημα εντοπίζεται στη θηλή του γυναικείου στήθους! Συμπεραίνοντας πως αν φαίνεται η θηλή σε μια φωτογραφία, το δίκτυο την θεωρεί πορνογραφική, οργανώθηκαν στο «κίνημα της θηλής».

Υπέρ του κινήματος έχει ταχθεί αρκετές φορές το μοντέλο Κάρα Ντελεβίν υποστηρίζοντας πως είναι άδικο να λογοκρίνονται οι φωτογραφίες στα social media γυναικών topless, τη στιγμή που των ανδρών περνάνε… αδιάφορες από τους «admin». Μάλιστα, έχει επισκεφτεί και το σπίτι Αμερικανού πρέσβη στο Λονδίνο φορώντας ένα t-shirt που έγραφε «Free the Nipple».

Η Χάιντι Κλουμ δημοσίευσε μία γυμνόστηθη φωτογραφία στο Instagram, η οποία συνοδευόταν από τη λεζάντα «το μόνο που βλέπω είναι νερό» ενώ η Χάλι Μπέρι πόζαρε με μπλούζα που… κατακεραυνώνει τους στηθόδεσμους.

https://www.instagram.com/p/B1TSRhupTBa/?utm_source=ig_embed

Η Κένταλ Τζένερ τάχθηκε υπέρ του κινήματος μετά την λογοκρισία φωτογραφίας της στο Instagram από επίδειξη του Μαρκ Τζέικομπς, δημοσιεύοντας την φωτογραφία που ακολουθεί.

https://www.instagram.com/p/B1JtxUfjd1i/?utm_source=ig_embed

Εμιλι Ραταϊκόσφκι, Μάιλι Σάιρους και Ριάνα έχουν… πολεμήσει το Instagram για το «μπλόκο» στις γυναικείες θηλές, δημοσιεύοντας και οι ίδιες φωτογραφίες.

https://www.instagram.com/p/BipyOptA_lU/?utm_source=ig_embed

Υπέρμαχος του «Free the Nipple» είναι και η Madonna, η οποία πριν από 11 μέρες «εξερράγη», καθώς το Instagram «κατέβασε» φωτογραφίες στις οποίες πόζαρε topless. «Με εκπλήσσει ακόμη ότι ζούμε σε μια κουλτούρα που επιτρέπει να φαίνεται κάθε εκατοστό ενός γυναικείου σώματος, εκτός από μία θηλή. Λες και είναι το μοναδικό κομμάτι της γυναικείας ανατομίας που μπορεί να του προσδοθούν σεξουαλικά χαρακτηριστικά. Η θηλή που θρέφει το μωρό! Δεν μπορεί η θηλή ενός άνδρα να είναι ερωτική; Και τι ισχύει για τα οπίσθια μίας γυναίκας, που ποτέ δεν λογοκρίνονται πουθενά».

https://www.instagram.com/p/CWtb5sSI031/?utm_source=ig_embed

«Είμαι ευγνώμων που κατάφερα να κρατήσω τα λογικά μου κατά τη διάρκεια τεσσάρων δεκαετιών λογοκρισίας, σεξισμού, ηλικιακού ρατσισμού και μισογυνισμού. Τέλειος συγχρονισμός με τα ψέματα που μας μεγάλωσαν να πιστεύουμε για τους προσκυνητές που ειρηνικά έτρωγαν μαζί με Ινδιάνους όταν έφτασαν στο Πλίμουθ Ροκ. Ο Θεός να ευλογεί την Αμερική», έγραψε η Madonna.

Λογοκρισία του γυμνού

Tο Instagram έχει κρύψει το hashtag #FreeTheNipple, ωστόσο οι ακτιβίστριες βρήκαν τρόπο για να δημοσιεύουν τις φωτογραφίες από τις δράσεις τους. Δίπλα από το #FreeTheNipple βάζουν την ημερομηνία, ανάλογα με τη χρονιά που απαθανατίστηκε η εκάστοτε φωτογραφία όπως για παράδειγμα #FreeTheNipple2020 και #FreeTheNipple2021 ενώ έχουν και επίσημο λογαριασμό.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X