Συνταγές

Muffins σοκολατένια και ζουμερά.

Muffins σοκολατένια και ζουμερά.
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Υλικά για 6 μερίδες
70γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100γρ. βούτυρο φρέσκο, μαλακωμένο
150γρ. ζάχαρη
4 αβγά
200γρ. σοκολάτα κουβερτούρα με 52% κακάο (ή περισσότερο), σε κομματάκια
50γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα και αλεσμένα σε πούδρα

Διαδικασία
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180ο C και βάζετε τη σοκολάτα να λιώσει σε μπεν μαρί. Βουτυρώνετε 6 ατομικές φορμίτσες μίας χρήσης (ή μια φόρμα για muffins με 6 υποδοχές) και τις βάζετε για μερικά λεπτά στην κατάψυξη για να παγώσει το βούτυρο.

Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι το μίγμα να ασπρίσει και ρίχνετε τα αβγά. Συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι το μείγμα να φουσκώσει.

Ρίχνετε το αλεύρι ανακατεμένο με την πούδρα αμυγδάλων και τη λιωμένη σοκολάτα. Τα χτυπάτε όλα μαζί μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα.

Βγάζετε τις ατομικές φορμίτσες (ή τη φόρμα για muffins) από την κατάψυξη και τις πασπαλίζετε με λίγο αλεύρι. Ύστερα μοιράζετε το μείγμα γεμίζοντάς τες κατά τα 3/4.

Ψήνετε τα muffins στον φούρνο για 20-25 λεπτά. Δεν τα αφήνετε περισσότερο, για να παραμείνει ρευστή η σοκολάτα στο εσωτερικό τους.

Το γλυκό της Ελένης: Σοκολάτα σε σχήμα καρδιάς

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X