Γυναίκα

Κατρίν Ντενέβ – Η γυναίκα είδωλο

Κατρίν Ντενέβ – Η γυναίκα είδωλο
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

επιμέλεια Στέλλα Παπαλάμπρου* //

Δεν έγινε ποτέ το είδωλο λαϊκής κατανάλωσης. Η Κατρίν Ντενέβ (που σήμερα έχει τα γενέθλια της) στήριξε τη θηλυκότητα παρουσιάζοντας τη “σκοτεινή” της πλευρά. Όμορφη και με γερές δόσεις “μυστηρίου” που θα αποκάλυπτε μόνο στους κατάλληλους ανθρώπους αυτή η ηθοποιός είναι μια από τις ηρωίδες μας.

Η Κατρίν Ντενέβ, με πραγματικό όνομα Κατρίν Ντορλεάκ (γεννημένη στις 22 Οκτωβρίου 1943 στο Παρίσι, Γαλλία), έγινε διεθνώς γνωστή για την αρχέτυπη γαλλική ομορφιά της, καθώς και για τους ρόλους της σε ταινίες των πλέον σημαντικών σκηνοθετών του παγκόσμιου κινηματογράφου.

Η Ντενέβ είναι η τρίτη από τις τέσσερις κόρες που γεννήθηκαν από τους γάλλους ηθοποιούς Μορίς Ντορλεάκ και Ρενέ Ντενέβ. Αρχικά έλαβε έναν μικρό ρόλο στην ταινία Les Collégiennes του 1957 και ξεκίνησε την κινηματογραφική της σταδιοδρομία πλέον επαγγελματικά το 1960 με την εμφάνισή της στις Μικρές Γάτες, της οποίας η αγγλική έκδοση κυκλοφόρησε ως Οι

Άγριες Ρίζες της Αγάπης. Το καλλιτεχνικό της άστρο άρχισε να λάμπει διεθνώς με την επιτυχημένη παράσταση του ρομαντικού κλασικού έργου Οι ομπρέλες του Χερβούργου, του σκηνοθέτη Ζακ Ντεμί (1964).

•Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1960 και 1970, η Ντενέβ είχε μεγάλη ζήτηση από κορυφαίους σκηνοθέτες του κόσμου, όπως ο Ρομάν Πολάνσκι (Αποστροφή, 1965) και ο Τέρενς Γιάνγκ (Μάγιερλινγκ, 1968). Εργάστηκε για τον Λουί Μπουνιουέλ στην εξαιρετικά φημισμένη γαλλο-ιταλική συμπαραγωγή Η ωραία της ημέρας (1967) και την εξίσου αναγνωρισμένη γαλλο-ιταλο-ισπανική συμπαραγωγή Τριστάνα (1970). Εμφανίστηκε σποραδικά σε αμερικανικές ταινίες, ίσως οι πιο αξιομνημόνευτοι ρόλοι ήταν στην ταινία The April Fools (1969) με τον Τζάκ Λέμον και Hustle (1975) με τον Μπάρτ Ρέινολντς.

Η Ωραία της Ημέρας (1967)σκηνοθεσία Λουί Μπουνιουέλ. Η Κατρίν Ντενέβ (αριστερά)

 

Ο Φρανσουά Τρυφώ (τέρμα δεξιά) με τον Ζαν Πωλ Μπελμοντό και την Κατρίν Ντενέβ στα γυρίσματα της ταινίας Η Σειρήνα του Μισισιπή (1969)

διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο: fragilemag.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X