Αθλητισμός

Μαντάρα τα έκανε ο Χαρδαλιάς: Για σκάνδαλο μιλάει ο Τσαβούσογλου – Εσπευσμένη συνάντηση με Δένδια

Μαντάρα τα έκανε ο Χαρδαλιάς: Για σκάνδαλο μιλάει ο Τσαβούσογλου – Εσπευσμένη συνάντηση με Δένδια
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Πολύ ψηλά σηκώνει η Τουρκική κυβέρνηση το θέμα με την Γαλατασαράι. Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου ζήτησε και μίλησε εσπευσμένα με τον ομόλογο του της Ελλάδας, Νίκο Δένδια.

Του ζήτησε εξηγήσεις για ότι συνέβη στο αεροδρόμιο. Και γίνεται λόγος για ένα σκάνδαλο.

Πολλά τα έκτακτα δελτία στην Τουρκία αναφορικά με αυτό που προέκυψε με μια από τις πλέον διάσημες ομάδες της χώρας.

Ο Ολυμπιακός ήταν να δώσει φιλικό με την Γαλατασαράι το βράδυ της Τρίτης. Το οποίο θα γινόταν και προς τιμήν του Ομάρ Ελαμπντελαουί. Που πέρασε ένα σοβαρό ιατρικό θέμα με τα μάτια του.

Η τουρκική ομάδα έφτασε το απόγευμα στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. Με πτήση τσάρτερ από την Κωνσταντινούπολη.

Αλλά έγινε ένας μύλος με τα τεστ για τον κορονοϊό. Βάση πρωτοκόλλου έπρεπε να γίνουν τεστ. Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς εξήγησε πως έπρεπε να υποβληθούν όλοι σε έλεγχο.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση η Γαλατασαράι δεν το δέχθηκε, δείχνοντας τα τεστ που είχαν κάνει όλοι, μια μέρα πριν, στην Κωνσταντινούπολη.

Αλλά με βάση τα όσα λένε από την τουρκική ομάδα, τους ζητήθηκε να υποβληθούν όλοι σε έλεγχο. Παρότι προπονητής και παίκτες στο τέλος δέχθηκαν, όμως αντιμετωπίστηκαν με μη αποδεκτό, ακόμη και αλαζονικό τρόπο από τις ελληνικές αρχές.

Μετά ξεκίνησε ένα… γαϊτανάκι με πολλά τηλέφωνα από όλες τις πλευρές. Για να φτάσει να εξελιχθεί θέμα ανάμεσα στις δύο χώρες.

Και κάπως έτσι σχεδόν όλα τα τουρκικά ΜΜΕ προχώρησαν σε ανταποκρίσεις και ρεπορτάζ από την Αθήνα. Μάλιστα ανταπόκριση έδωσε από την Αθήνα και ο Μανώλης Κωστίδης. Δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ, για τα ελληνοτουρκικά.

Όσο περνάει η ώρα βγαίνουν και διάφορες ειδήσεις από τις αντιδράσεις της τουρκικής κυβέρνησης.

Έξαλλος ο Τούρκος υπουργός Αθλητισμού

Ο Τούρκος υπουργός Αθλητισμού Μεχμέτ Κασάπογλου, διαμαρτυρήθηκε έντονα για το συμβάν και έκανε λόγο για πρωτόγονη συμπεριφορά των ελληνικών Αρχών απέναντι στην Γαλατάσαραϊ.

Ο πρόεδρος της Γαλατασαράι καρφώνει Χαρδαλιά και ΝΔ: «Το θέμα είναι πολιτικό – Δεν αρνηθήκαμε το Rapid Test»

Οι αντιδράσεις κλιμακώνονται, με τον Μπουράκ Έλμας να μιλάει στο A Spor και να λέει πως το θέμα είναι πλέον πολιτικό. «Είναι πολιτικό γεγονός. Από τον Ολυμπιακό μας είπαν πως νιώθουν ντροπιασμένοι για αυτό που έγινε», είπε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, η ομάδα της γειτονικής χώρας πήρε την απόφαση να επιστρέψει πίσω στην Τουρκία, βγάζοντας αιχμηρή ανακοίνωση για όλα όσα έγιναν.

«Στην Αθήνα, όπου πήγαμε να παίξουμε έναν φιλικό αγώνα σε φιλικό περιβάλλον, έγινε σαφής διάκριση εναντίον μιας τουρκικής ομάδας με το συμβάν που έλαβε χώρα σήμερα. Πέρα από τη συνηθισμένη διπλωματική πρακτική μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, τα τεστ PCR που έχουν ισχύ για 72 ώρες δεν έγιναν δεκτά και μας ζητήθηκαν νέα τεστ.

Παρά το γεγονός ότι ο προπονητής μας Φατίχ Τερίμ και ορισμένοι από τους παίκτες έδειξαν προθυμία, αντιμετωπίστηκαν με μη αποδεκτό, ακόμη και αλαζονικό τρόπο. Είναι η πρώτη φορά που η Γαλατασαράι, η οποία φέρει περήφανα την τουρκική σημαία στη φανέλα της και έχει εκπροσωπήσει την Τουρκία στην Ευρώπη πολλές φορές, αντιμετωπίστηκε με τέτοια έλλειψη σεβασμού.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X