Συνταγές

Μπισκότα πάστα Φλώρα από τον σεφ μας

Μπισκότα πάστα Φλώρα από τον σεφ μας
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο σεφ μας Φάνης Κασσούλας προτείνει “Μπισκότα πάστα Φλώρα”. Η πάστα Φλώρα είναι ένα από τα πιο γνωστά γλυκά που αρέσει σε όλους. Η συνταγή είναι εύκολη και πολύ νόστιμη. Συνοδέψτε τον καφέ σας λοιπόν με μπισκότα πάστα Φλώρα.

 

Υλικά
3 φλυτζάνια του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις και όσο πάρει
1 φλυτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
3/4 φλυτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
2 αυγά
1 κουταλάκι μπέικιν παουντερ
1/2 ποτηράκι του κρασιού κονιάκ
2 βανίλιες
Μαρμελάδα της αρεσκείας μας

Εκτέλεση
Χτυπάμε τη ζάχαρη με το ελαιόλαδο, προσθέτουμε τα αυγά και ξαναχτυπάμε. Ρίχνουμε το κονιάκ μέσα στο οποίο έχουμε διαλύσει το μπέικιν, τις βανίλιες και τέλος το αλεύρι. Ρίχνουμε πρώτα τις τρεις κούπες και μετά προσθέτουμε όσο χρειάζεται για να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη

Παίρνουμε ένα κομμάτι από τη ζύμη και ανοίγουμε με τον πλάστη ένα φυλλαράκι μισό εκατοστό περίπου. Κόβουμε με κουπατ, τα μισά μπισκότα κόβουμε με μικρότερο κουπατ το κέντρο.

Βάζουμε τα ολόκληρα μπισκότα σε λαμαρίνα με λαδόκολλα και από πάνω βάζουμε αυτά που τους έχουμε αφαιρέσει το κέντρο τους. Πατάμε ελαφρά να ενωθούν.

Βάζουμε στο κέντρο κάθε μπισκότου λίγη μαρμελάδα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς στον αέρα για 15- 20 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδίσουν.

Αφήνουμε να κρυώσουν και διατηρούμε σε βάζο.

Image may contain: food

Ραβιόλια στο φούρνο με ντομάτα και τυριά

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X