Συνταγές

Σκαλοπίνια με σάλτσα λεμονιού, αλ λιμόνε

Σκαλοπίνια με σάλτσα λεμονιού, αλ λιμόνε
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Σκαλοπίνια αλ λιμόνε (scaloppine al limone) μια εύκολη συνταγή γίνεται σε λίγα λεπτά με ελάχιστα απλά υλικά και πολύ νόστιμη.

Υλικά για 4-6 άτομα

8 σκαλοπίνια χοιρινά χωρίς κόκαλο

1 ζουμερό λεμόνι: χυμό και ξύσμα

100 γρ. αλεύρι

50ml ελαιόλαδο

40 γρ. βούτυρο

100ml. λευκό κρασί

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

1.Ακουμπάτε τα σκαλοπίνια πάνω σε ένα ξύλο κοπής και τα χτυπάτε με το ειδικό σφυρί για κρέας να γίνει πολύ λεπτό περίπου 3 χιλιοστά πάχος.

2.Ρίχνετε το αλεύρι σε ένα ταψάκι, προσθέτετε αλάτι και πιπέρι και αλευρώνετε ένα-ένα τα σκαλοπίνια.

3.Σε σχετικά δυνατή φωτιά, ρίχνετε σε μεγάλο τηγάνι το λάδι να κάψει για 1 λεπτό και μόλις αρχίσει να αχνίζει, βάζετε τα σκαλοπίνια.

4.Τα γυρνάτε με λαβίδα ώστε να καραμελώσουν εξωτερικά, και να μείνουν τρυφερά εσωτερικά και μετά τα αφαιρείτε από το τηγάνι σε μια πιατέλα.

5.Αφού αφαιρέσετε και τα τελευταία ψημένα σκαλοπίνια, βάζετε το βούτυρο στο τηγάνι να λιώσει και στη συνέχεια προσθέτετε το κρασί και το λεμόνι ανακατεύοντας συνεχώς για δύο λεπτά.

6.Όταν η σάλτσα αρχίζει να δένει, σβήστε τη φωτιά και προσθέστε για μισό λεπτό τα σκαλοπίνια  ώστε να πάρουν το άρωμα και τη γεύση της σάλτσας, χωρίς να ξαναψηθούν.

Τα σερβίρετε σε πιατέλα με λίγη σάλτσα, πασπαλίζοντάς το από πάνω με ξύσμα λεμονιού. Τα συνοδεύετε με ρύζι, βραστά λαχανικά, πουρέ ή πατάτες τηγανιτές.

Μπορείτε να το κάνετε και με στήθος από κοτόπουλο αρκεί να το κόψετε σε λεπτές φέτες.

Η ιδανική σούπα για να τονώσετε το ανοσοποιητικό σας!

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X