Fragilemag

Οι Θεατρικές Πρεμιέρες της Εβδομάδας 20 – 26 Νοεμβρίου: Οι Τρεις ψηλές γυναίκες, ο Βασιλιάς Ληρ, το Έγκλημα και Τιμωρία

Οι Θεατρικές Πρεμιέρες της Εβδομάδας 20 – 26 Νοεμβρίου: Οι Τρεις ψηλές γυναίκες, ο Βασιλιάς Ληρ, το Έγκλημα και Τιμωρία
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Οι Θεατρικές Πρεμιέρες της Εβδομάδας 20 – 26 Νοεμβρίου: Οι Τρεις ψηλές γυναίκες, ο Βαιλιάς Ληρ, το Έγκλημα και Τιμωρία. Τρεις σπουδαίες Ελληνίδες ηθοποιοί (Πιττακή-Καραμπέτη-Μιχαλοπούλου) καθοδηγούνται από τον διεθνώς καταξιωμένο Ρόμπερτ Ουίλσον, στις «Τρεις ψηλές γυναίκες» του Άλμπυ στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Μια  άλλη σπουδαία ηθοποιός , η Μπέτυ Αρβανίτη θα ενσαρκώσει τον σαιξπηρικό Βασιλιά Ληρ σε μια παράσταση του μετρ Στάθη Λιβαθινού στο ιστορικό Θέατρο της Οδού Κεφαλληνίας.

Εβδομάδα πρεμιέρας μεγάλων παραστάσεων, από τις πιο πολυαναμενόμενες της σεζόν.

Τρεις σπουδαίες Ελληνίδες ηθοποιοί (Πιττακή-Καραμπέτη-Μιχαλοπούλου) καθοδηγούνται από τον διεθνώς καταξιωμένο Ρόμπερτ Ουίλσον, στις «Τρεις ψηλές γυναίκες» του Άλμπυ στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Μια  άλλη σπουδαία ηθοποιός , η Μπέτυ Αρβανίτη θα ενσαρκώσει τον σαιξπηρικό Βασιλιά Ληρ σε μια παράσταση του μετρ Στάθη Λιβαθινού στο ιστορικό Θέατρο της Οδού Κεφαλληνίας.  Και βεβαίως, ο Δημήτρης Τάρλοου μεταφέρει τις αναζητήσεις του φοιτητή Ρασκόλνικοφ, σε μια άλλη ματιά του Θανάση Τριαρίδη στο «Έγκλημα και Τιμωρία» του Ντοστογιέφσκι, στο Θέατρο Πορεία. Πιο δίπλα,στο Αλκυονίς ο Γιώργος Νανούρης σκηνοθετεί τον Μιχάλη Σαράντη στο «Συρανό».

Στο Θέατρο του Νέου Κόσμου θα δούμε Πίντερ και τον «Εραστή», στο Αrroyo o Θεοδόσης Σκαρβέλης στην πρώτη του σκηνοθεσία βουτάει (με επιτυχία) στα βαθιά με τον «Βομβιστή του Παρθενώνα», η Κερασία Σαμαρά μας μεταφέρει μια «ηλεκτρονική» Μαρίκα Παπαγκίκα στο Ροές ενώ ένα δρόμο πιο κει η πάντα ευαισθητοποιημένη Θεατρική ομάδα Ανδρομέδα αναρωτιέται «Γιατί τώρα».

Δύο έργα του Άκη Δήμου ανεβαίνουν αυτήν την εβδομάδα και τα δυο μάλλον θα συζητηθούν: «Συνέβη στο Monterey» από τον Τάκη Τζαμαργιά στο Θέατρο Μικρό Χορν με τις Λυδία Φωτοπούλου και Καίτη Κωνσταντίνου, και το τρίτο έργο της τριλογίας/συνεργασίας του συγγραφέα με την ομάδα του Γιάννη Σκουρλέτη bijoux de kant, πάνω σε δραματουργική επεξεργασία ελληνικών λογοτεχνικών αριστουργημάτων, αυτή τη φορά εμπνεόμενος από το έργο του Κοσμά Πολίτη με τίτλο «Παράφορα: ακροβατώντας στο Λεμονοδάσος του Κοσμά Πολίτη»….

διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο: fragilemag.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X