Fragilemag

Κέιτ Μπλάνσετ, Ρούπερτ Έβερετ και Ντέιβιντ Μπόουι στο τηλεοπτικό μενού της αποψινής βραδιάς

Κέιτ Μπλάνσετ, Ρούπερτ Έβερετ και Ντέιβιντ Μπόουι στο τηλεοπτικό μενού της αποψινής βραδιάς
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Μια κοσμοπολίτικη ληστεία με πρωταγωνίστριες του κινηματογραφικού box office «Η συμμορία των 8», μια βιογραφία -«Ευτυχισμένος Όσκαρ»- ενός συγγραφέα που έφυγε τυλιγμένος στη μοναξιά και την ντροπή και ένα ντοκιμαντέρ για τον θρύλο της μουσικής Ντέιβιντ Μπόουι προτείνει η τηλεόραση γι’ απόψε το βράδυ.

«Η συμμορία των 8» στο Star στις 21:00

Άλλη μια γνώριμη κινηματογραφική συνταγή – και πάντα γευστική! – που εξαργυρώνεται με το παραπάνω στα ταμεία: Παίρνεις μια πλειάδα διάσημων σταρ και δημιουργείς μια κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα με ληστείες με πολύ στυλ και φινέτσα. Αφού, λοιπόν, η κάθε κομπίνα θέλει τους άσους της, εδώ δημιουργείται ένα γυναικείο καστ με οχτώ αφοπλιστικές – και διαφορετικού μεταξύ τους διαμετρήματος – προσωπικότητες: Σάντρα Μπούλοκ («Gravity»), Κέιτ Μπλάνσετ («Θλιμμένη Τζάσμιν»), Αν Χάθαγουεϊ («Οι Άθλιοι»), Έλενα Μπόναμ Κάρτερ («Ο Λόγος του Βασιλιά»), Rihanna, Μίντι Κέιλινγκ («The Office»), Σάρα Πόλσον («American Crime Story»)και τη ράπερ Awkwafina («Αφεντικά για Σκότωμα 2»). Δεύτερος άσος είναι ότι η ιστορία ξετυλίγεται στη Νέα Υόρκη και μάλιστα στο πιο προβεβλημένο και φαντασμαγορικό κοσμικό γεγονός της υψηλής ραπτικής, στο θρυλικό Met Gala. Στην ταινία εμφανίζονται επίσης οι Τζέιμς Κόρντεν («Τα Μυστικά του Δάσους») και Ρίτσαρντ Άρμιταζ («Χόμπιτ»), ενώ η λίστα των cameo είναι, όπως ταιριάζει στο Met Gala, εξαιρετικά πλούσια.

Με επίκεντρο την αρπαγή ενός πολύτιμου κολιέ από διαμάντια, η πλοκή της ταινίας εκτυλίσσεται σε σκηνοθεσία του τρεις φορές υποψήφιου για Όσκαρ Γκάρι Ρος («Pleasantville», «Hunger Games»), που συνυπογράφει και το σενάριο, ενώ ο Στίβεν Σόντεμπεργκ αναλαμβάνει χρέη παραγωγού.

Σκηνοθεσία: Γκάρι Ρος
Παίζουν: Σάντρα Μπούλοκ, Κέιτ Μπλάνσετ, Αν Χάθαγουεϊ, Έλενα Μπόναμ Κάρτερ, Ριάνα, Μίντι Κέιλινγκ

«Ευτυχισμένος Όσκαρ» –  ΕΡΤ2 στις 22:00

Η κινηματογραφική πρόταση του Ρούπερτ Έβερετ, παραγωγής 2018, έκανε πρεμιέρα την ημέρα που συμπληρώθηκαν 118 χρόνια από τη μέρα που ο Όσκαρ Ουάιλντ, μια από τις μεγαλύτερες μορφές της ιστορίας του ανθρώπινου πνεύματος, άφησε την τελευταία του πνοή σ’ ένα φτηνό ξενοδοχείο στο Παρίσι σε ηλικία 46 ετών.

Το στόρι της ταινίας ξεκινάει σε ένα φτηνό ξενοδοχείο στο Παρίσι όπου ο Όσκαρ Γουάιλντ περνά τις τελευταίες στιγμές της ζωής του κι οι εικόνες του παρελθόντος ζωντανεύουν και τον μεταφέρουν σε άλλες εποχές. Κάποτε υπήρξε ο διασημότερος άνθρωπος στο Λονδίνο, ένας καλλιτέχνης που «σταυρώθηκε» από μια κοινωνία που αρχικά τον λάτρευε. Ηταν εκείνος ο εραστής που οδηγήθηκε στη φυλακή, αφέθηκε ελεύθερος, αλλά συνεχιζε μια καταστροφική πορεία ως τα τελευταία κεφάλαια της ζωής του.

Σκηνοθεσία: Ρούπερτ Έβερετ
Πρωταγωνιστούν: Ρούπερτ Έβερετ, Κόλιν Φερθ, Έμιλι Γουάτσον.

διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο: fragilemag.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X