Γυναίκα

Η διατροφή μας μετά τις γιορτές – Τι να τρώμε για να χάσουμε κιλά

Η διατροφή μας μετά τις γιορτές – Τι να τρώμε για να χάσουμε κιλά
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Τελείωσαν οι γιορτές και από την μία καλύτερα για να μπούμε σε σειρά όσο γίνεται μετά από φαγητά, γλυκά, ποτά. Νομίζω ότι λίγο πολύ όλοι ξεφύγαμε. Για αυτό λοιπόν ήρθε ο καιρός για σωστή διατροφή σε συνδυασμό με άσκηση πάντα. Ας δούμε τι μπορούμε να κάνουμε χωρίς να βιαζόμαστε να χάσουμε τα κιλά που πήραμε . Όχι σε δίαιτες εξπρές. Η απώλεια ενός κιλού την εβδομάδα εξασφαλίζει μεγαλύτερες πιθανότητες για να μην ξαναπάρουμε τα κιλά.

Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να πίνετε πολλά υγρά δηλαδή νερό. Αν σας βοηθάει να βλέπετε πόσο νερό πίνετε πάρτε τα μεγάλα μπουκάλια και βάλτε στόχο να το πιειτε όλο 1.5 λίτρο είναι. Επίσης να πίνετε φυσικούς χυμούς και τσάι του βουνού. Τα πολλά υγρά βοηθούν να αποβάλλει το σώμα μας τις τοξίνες.

Βάλτε στην διατροφή σας:

-Σε καθημερινή βάση 3-4 διαφορετικά λαχανικά.

-Τρώτε τουλάχιστον 3-4 φρούτα την ημέρα.

-Μην παραλείπετε ένα υγιεινό πρωινό.

-Δώστε έμφαση στις εναλλακτικές πηγές πρωτεΐνης και καλά λιπαρά, όπως τα όσπρια, τα λευκά κρέατα, αυγά, κινόα, αμύγδαλα, σολομό, σαρδέλες, αβοκάντο.

-Αποφύγετε την υπερκατανάλωση γλυκών και αλκοόλ. Αν σας έρθει η όρεξη για γλυκό μπορείτε να φάτε λίγη σοκολάτα υγείας ή ένα γλυκό την εβδομάδα. Αλκοόλ μπορείτε μια φορά την εβδομάδα.

-Όσο για τα τυριά προτιμήστε τυρί Cottage, ή ανθότυρο.

-Οι φυτικές ίνες και τα προϊόντα ολικής άλεσης είναι ζωτικής σημασίας για την λειτουργία του μεταβολισμού, την λειτουργία των οργάνων του σώματος αλλά και για την απαραίτητη απώλεια κιλών.

-Ο συνδυασμός άσκησης και σωστής διατροφής είναι η καλύτερη επιλογή. Βάλτε το περπάτημα και την άσκηση στην ζωή σας. Ξεκινήστε Γυμναστική στο σπίτι: Περπάτημα Walk at Home (βίντεο)

Κάθε φορά που πάτε να ξεφύγετε θυμίστε στον εαυτό σας τον πανικό που σας έπιασε όταν ανεβήκατε στην ζυγαριά. Θυμηθείτε τον λόγο που θέλετε να χάσετε αυτά τα κιλά. Το καλοκαίρι δεν είναι μακριά……

Αυτές είναι γενικές ιδέες. Για ένα σωστό και μόνιμο αποτέλεσμα καλό θα ήταν να έχουμε τον διαιτολόγο μας γιατί ωραία τα λέμε αλλά μόνοι μας ξεφεύγουμε, ίσως παραπάνω από μια φορά την εβδομάδα και δεν είναι όλες οι δίαιτες που μας ταιριάζουν επειδή την έκανε η φίλη μας. Ο διαιτολόγος θα σας δώσει την σωστή διατροφή και τις σωστές ποσότητες. Καλή αρχή.

Γυμναστική: Δέκα λεπτά είναι αρκετά στο σπίτι

 

 

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X