Διεθνή

Κολομβία-ζούγκλα: Η μητέρα των 4 παιδιών πριν πεθάνει είπε: Αντε πάτε να βρείτε τον πατέρα σας

Κολομβία-ζούγκλα: Η μητέρα των 4 παιδιών πριν πεθάνει είπε: Αντε πάτε να βρείτε τον πατέρα σας
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Τα τέσσερα παιδιά που διασώθηκαν έπειτα από παραμονή 40 ημερών στην ζούγκλα της Κολομβίας αποκάλυψαν από το νοσοκομείο, όπου αναρρώνουν, ότι η μητέρα τους επέζησε επί τέσσερις ημέρες μετά τη συντριβή του αεροπλάνου. Λίγο πριν πεθάνει τους είπε να πάνε να βρούνε τον πατέρα τους.

Το πρωί της 1ης Μαΐου, το αεροπλάνο της εταιρείας Avianline Charters απογειώθηκε από περιοχή της ζούγκλας που είναι γνωστή με το όνομα Αραρακουάρα με προορισμό το Σαν Χοσέ ντελ Γκουαβιάρε, μία από τις μεγαλύτερες πόλεις της κολομβιανής Αμαζονίας.

Λίγα λεπτά μετά την απογείωση, ο πιλότος ενημέρωσε για πρόβλημα στον κινητήρα και στην συνέχεια το αεροπλάνο εξαφανίστηκε από τα ραντάρ.

«Η κόρη μου μού είπε ότι η μητέρα της παρέμεινε στην ζωή τέσσερις μέρες», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο πατέρας τους, ο Μανουέλ Μίλερ Ρανόκε Μοράλες. «Πριν πεθάνει, η μητέρα τους τούς είπε», σύμφωνα με τον ίδιο «άντε, πηγαίνετε να βρείτε τον πατέρα σας».

Οι στρατιώτες εντόπισαν τα συντρίμμια στις 15 Μαΐου, νότια του διαμερίσματος της Κακέτα. Το αεροπλάνο είχε καρφωθεί κάθετα στο έδαφος. Ο πιλότος βρέθηκε νεκρός στο κόκπιτ. Αλλά οι στρατιώτες δεν έκαναν γνωστό πού βρήκαν τους άλλους δύο ενήλικες νεκρούς, την μητέρα των παιδιών και έναν ιθαγενή αρχηγό.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν στον Τύπο, τα παιδιά πήραν το αεροπλάνο με την μητέρα τους για να ξεφύγουν από τις απειλές του τμήματος των FARC που απορρίπτει την ιστορική ειρηνευτική συμφωνία η οποία υπεγράφη το 2016 με την οργάνωση των ανταρτών.

Τα πρώτα λόγια απ’ τα παιδιά προς τους διασώστες

«Η μεγαλύτερη κόρη, η Λέσλι, κρατώντας τη μικρή από το χέρι έτρεξε προς εμένα. Την πήρα στην αγκαλιά μου, μου είπε “πεινάω”», ανέφερε ο Νικολάς Ορδόνιες Γκόμες, μέλος της ομάδας. «Τη ρώτησα πού είναι το αγόρι. Ήταν ξαπλωμένο στο πλευρό. Έπειτα από ένα πρώτο χάδι, του έδωσα λίγο φαγητό, σηκώθηκε και μου είπε, έχοντας πλήρη συναίσθηση του τι μου έλεγε: “η μαμά μου πέθανε”», συνέχισε.

«Τους είπαμε γλυκά λόγια, πως είμαστε φίλοι, ότι μας έστειλαν οι δικοί τους, μας έστειλαν ο μπαμπάς, ο θείος. Πως ήμασταν της οικογένειας», είπε ο Ορδόνιες Γκόμες. «Μου απάντησε “θέλω φαρίνα και τσορίθο” (σ.σ. ζεστό γεύμα με αλεσμένα σιτηρά και λουκάνικο)», συμπλήρωσε.

«Μισή ώρα πριν, βρήκαμε μια χελώνα στον δρόμο», αφηγήθηκε άλλο μέλος της ομάδας. «Κατά τις πεποιθήσεις των προγόνων μας, αν βρεις χελώνα, μπορείς να τής κάνεις μια ευχή, και η ευχή σου θα γίνει πραγματικότητα. Της είπα “βρες μου τα παιδιά”, αν και θέλαμε να τη φάμε μετά. Όταν βρήκαμε τα παιδιά, την παρατήσαμε, δεν σκεφτόμασταν τίποτα άλλο παρά μόνο τα μικρά».

Στο στρατιωτικό νοσοκομείο τα παιδιά

Έχουν περάσει τέσσερις ημέρες από τη διάσωσή τους και πλέον τα τέσσερα παιδιά συνεχίζουν να ξεκουράζονται στο στρατιωτικό νοσοκομείο στην πρωτεύουσα Μπογοτά όπου διακομίστηκαν με ελικόπτερο.

«Μιλάνε λίγο», σύμφωνα με συγγενείς, όμως αποκάλυψαν πως η μητέρα τους ήταν ζωντανή για τέσσερις ημέρες μετά το δυστύχημα, προτού τελικά υποκύψει στα τραύματά της, σύμφωνα με τον πατέρα τους, τον Μανουέλ Μίλερ Ρανόκε Μοράλες, κατά τον οποίο οι αυτόχθονες «έδειξαν στον κόσμο» για τι είναι ικανοί.

«Παίζουν με τα δώρα είναι καλά, σε καλά χέρια. Δεν μπορούμε να τους δώσουμε πολύ φαγητό προς το παρόν. Είναι διαδικασία που θα πάρει χρόνο», είπε ο παππούς τους.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X