Παρασκήνιο

Λίστες Πέτσα: Ταραχή στην κυβέρνηση-Φουλ επίθεση από την αντιπολίτευση

Λίστες Πέτσα: Ταραχή στην κυβέρνηση-Φουλ επίθεση από την αντιπολίτευση
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να εξευτελίσει τον Στέλιο Πέτσα πριν τον πετάξει μια και καλή στην πυρά. Το γεγονός ότι το Μέγαρο Μαξίμου αποφάσισε να μην πάει στην εξεταστική επιτροπή ο πρώην υπουργός τύπου, για να δώσει εξηγήσεις,  μπαίνοντας έτσι στο στόχαστρο όλων των κομμάτων, δείχνει ότι ο πρωθυπουργός  θέλει να αποφύγει οποιαδήποτε εμπλοκή με το θέμα αδιαφορώντας για το εάν ο υπουργός του μένει με την ρετσινιά τη λίστας Πέτσα.

Οι πληροφορίες λένε μάλιστα ότι η στάση  της κυβέρνησης έχει δυσαρεστήσει  τόσο τον πρόεδρο της Βουλής όσο και βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, οι οποίοι δέχονται στην σφοδρή επίθεση όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

“Δεν γίνεται να διερευνήσουμε τις ‘λίστες Πέτσα’ χωρίς να ρωτήσουμε τον κ. Πέτσα” είπαν οι εκπρόσωποι από όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης στην Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής. “Πάτε να κάνετε Εξεταστική-μαϊμού” είπε, κατά τις πληροφορίες, ο βουλευτής του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, ενώ ιδιαίτερα επικριτικός ήταν ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Μιχάλης Κατρίνης.

Η γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη με δηκτική ειρωνεία απευθυνόμενη προς τους κυβερνητικούς βουλευτές  είπε : “ή δεν καταλάβατε τι ψηφίσατε στο νέο Σύνταγμα ή καταλάβατε και το μετανιώσατε”.

Το γεγονός ότι σύσσωμη η αντιπολίτευση βρίσκετε απέναντι στην κυβέρνηση, δείχνει έχει την σημασία του την συγκεκριμένη στιγμή, καθώς όπως λένε κοινοβουλευτικοί παράγοντες η κυβέρνηση εμφανίζετε να τα έχει χαμένα κάνοντας το ένα λάθος μετά το άλλο.

Υποστηρίζουν μάλιστα ότι η απόφαση να μην παραστεί ο Στέλιος Πέτσας στην εξεταστική επιτροπή δείχνει φόβο  για τυχών αποκαλύψεις – καθώς οι αποφάσεις ήταν πολιτικές- αφού οι εκπρόσωποι όλων των κομμάτων έχουν τουλάχιστον από μια καταγγελία να κάνουν.

Έτσι η κυβέρνηση προσπαθεί να ακυρώσει στην πράξη την αλλαγή που έφερε και ψήφισε η ίδια στο Σύνταγμα και έχει να κάνει με τον κοινοβουλευτικό έλεγχο της κυβέρνησης.

Είναι δε τέτοια η πίεση που δέχονται οι βουλευτές της “γαλάζιας παράταξης ”  που ο  βουλευτής της ΝΔ, πρώην δικαστικός και νυν αντιπρόεδρος της Βουλής, Χαράλαμπος Αθανασίου,  αναγκάστηκε να αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο να κληθούν κι άλλοι μάρτυρες αν προκύψει ανάγκη από την πορεία των εργασιών της Εξεταστικής”.

Μόνο που φοβούμενος την αντίδραση του Μεγάρου Μαξίμου φρόντισε η  φράση αυτή  να μην καταγραφεί στα πρακτικά καθώς είχε τα μικρόφωνα  κλειστά .

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X